3.7.2017 / Gösterim Sayısı : 152

Bolu’da Ramazan Ayında 1019 Gıda Denetimi Yapıldı

#Bolu’da Ramazan Ayında 1019 Gıda Denetimi Yapıldı
​Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Ramazan ayında ve bayram öncesinde gıda denetimlerini artırdı. Rutin gıda denetimleri dışında Ramazan Bayramı vesilesiyle şekerleme üretimi yapan yerler başta olmak üzere ekmek ve ekmek çeşitleri, et ve et ürünleri, yemek şirketleri gibi çok sayıda işyerinde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol görevlilerince denetimler yapıldı.
Gerçekleştirilen denetimlerde üretimde kullanılan hammaddelerden son ürüne kadar olan gıdanın tüm aşamalarında incelemelerde bulunan ekipler, halkımızın güvenilir gıda tüketmesi, sağlığının korunması konusundaki sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmalarına hız kesmeden devam etti      
Ramazan ayında (29 Mayıs-23 Haziran tarihleri arasında) 300 market, 31 kasap olmak üzere 492 gıda satış işyerinde;400 toplu tüketim işyerinde ve 64 üretim yerinde olmak üzere toplam 1019 gıda işletmesinde gerçekleştirilen resmi kontrollerde uygunsuzluk tespit edilen 8 işletmeye 14.427 TL cezai işlem uygulandı.
Ayrıca bu dönemde 103 işletmeye İşletme Kayıt Belgesi, 2 işletmeye İşletme Onay Belgesi verildi.2012 yılından beri uygulamada olan "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay işlemlerine Dair Yönetmelik" gereği gıda işiyle uğraşan bütün iş yerleri (market, manav, kasap, şarküteri, balıkçı, kuruyemiş, aktar, pazarcı, büfe, toptancı, seyyarcı, halci) veya toplu tüketime sunan ( lokanta, fast-food, kafe, bar, kahve, çaycı, kantin, yemekhane) ile gıda ambalajı üreten /satan vb. işyeri sahiplerinin İl veya İlçe müdürlüklerimize müracaat ederek İşletme Kayıt Belgelerini almaları gerekiyor.İlimizde halen 2686 adet kayıtlı gıda işletmesi bulunuyor. Gıda işyerlerindeki sahip ve adres değişikliği , kapanıp yeniden açılmalar dolayısı ile %5' i kayıtsız olarak bir süre faliyetini sürdürdüğü tahmin ediliyor.





''